Braindisorder If you are not free to choose wrongly and irresponsibly, you are not free at all.

22Jan/142

Weekje voor 50 euro: dag vijf

Weer soep

Weer soep, zeg ik wel, maar ik eet best vaak soep. Lekker makkelijk, zit veel in en is makkelijk uit te breiden. Het budget laat het niet echt toe dat ik op eigen wijze mijn soep maak, met allemaal verse ingredienten van de markt. Kan wel, maar dan eet ik de halve week soep en ik zit juist mijzelf een beetje uit te dagen om wat variatie binnen het budget te passen. Tot nog toe heb ik geld over, dus dat gaat best aardig.

Hoe meer ik maak met beperkte middelen hoe meer ik besef dat ik een luxebeestje ben. Ik wil elke keer grijpen naar mijn lekkere Simon Levelt theejes, maar hou mijzelf weer tegen en pak maar een zakje, amper te zuipen, Lidl-thee. Als het moet dan moet het, als je geen geld hebt dan is er weinig keuze, maar volgens mij valt er met juiste keuzes best te leven in beperkte luxe met een beperkt budget. Ik heb wat foute keuzes gemaakt in wat ik heb gekocht, wat ik dacht dat hetzelfde zou zijn als wat ik gewend ben, maarja, dat is gewoon dus niet zo.

Gelukkig zijn suikerproducten relatief wel goedkoop, maar helaas zijn duurdere producten met fructose, wat sneller opgenomen wordt, weer duurder. Normale suiker, als ik een hypo heb, is niet echt een keuze. Dan zit ik daar een-twee uur duf nietszeggend voor mij uit te kijken, met een gruwelijke pijn in mijn harses en te trillen als een malle voor ik weer iets kan doen, terwijl het met dextro zo opgelost is binnen een minuutje of vijf in de meeste gevallen.

De geen suiker-regel van het voedingscentrum is dan ook wel leuk, maar is voor meer dan een miljoen Nederlanders die diabetes hebben, waarvan dat aantal 90% type 2 hebben en 10% type 1, zoals ik, dus geen optie. Die hebben het af en toe gewoon heel hard nodig anders gaan ze simpelweg van hun stokkie. Ik ben dan zelf ook niet zo blij met de constante vermindering in suikers (koolhydraten) in voedsel. Dat betekent dat ik constant 'slecht' voer bij moet gaan eten om aan mijn koolhydraten te komen.

Morgen heb ik wel tijd, en hoef ik niet, zoals vandaag naar een beurs, dus ik ga voor het eerst van mijn leven eens proberen aardappelkoeken te maken. Heb alles in huis, dus even knutselen met voer heb ik wel zin in.

Al met al wel een leuk experiment tot nog toe. Nog twee daagjes en ik zie bij de afspraak die we zaterdag hebben al de lekkere thee, koffie en gebakjes al staan.

Resterend in de kas:

Uitgegeven:

 1. € 34,87
 2. -
 3. € 3,73
 4. € 5,34
 5. -

Over: € 6,06

Filed under: Koken Leave a comment
Comments (2) Trackbacks (0)
 1. Is wel voor eigen rekening dat lekkers zaterdag… Ik geef het eerste rondje koffie en thee, dat dan weer wel!

  [Reply]

  ErikNo Gravatar Reply:

  Ik wil/mag toch niet veel meer dan alleen een lekker groen theetje. 😉

  [Reply]


Leave a comment

No trackbacks yet.