Braindisorder If you are not free to choose wrongly and irresponsibly, you are not free at all.

22Jan/140

Weekje voor 50 euro: dag vier

Dagje te laat met schrijven, maar gister door drukte helemaal ingestort en werd vrolijk wakker voor de TV.

Voor de variatie gister even wat vis gehaald in plaats van nog een keer kip of gyros. Koolvis uiteraard, want elk muntje draai ik een paar keer om. Het bevat netjes de voedingsstoffen en is geen grote vis, dus ook minder naars van de lagere voedselketen, maar het smaakt voor geen meter, dus even opgepimpt met droge kruiden en laten zwemmen in ketsjap. Erbij wat overgebleven gekruide aardappels die ik opgebakt heb en wat verse tomaat en komkommer met een sausje.

Buiten dat ik voor het eerst in mijn leven prijsbewust ben gaan kijken naar producten merk ik wel dat variatie wat lastig is als je binnen budget wil blijven. Ook merk ik dat ik straks een berg voer over heb om een half weeshuis te voeren. Dat ik extra bijkoop is dus niet omdat ik mijzelf of gasten niet kan voeren, maar meer om eentonigheid te voorkomen. Ik hou van koken, ookal faal ik er vaak in.

Het ziet er echter naar uit dat ik de rest van de paar dagen niets meer hoef te kopen en dat ik dus een enorme hoeveelheid aan voer overhoud. Als er niets geks gebeurt dan hou ik dus een positief saldo over in tegenstellingen tot mijn lotgenoten.

Een goede vind ik wel wat Manon in haar blog schreef over het gezamenlijk inkopen van biologische groenten. Ik heb zelf in deze week alleen met diepvriesgroenten gewerkt. Het is voedzaam, er zit alles in, maar is verre van hippiewaardig. Iets wat ik nog steeds van overtuigd ben waar de meeste mensen met een krap budget niet mee bezig zijn. Maar, normaalgesproken haal ik met enige regelmaat vlees en groenten bij een zorgboerderij vlak buiten Alphen. Je wordt niet snel geholpen en rekenen is soms wat lastig voor ze, maar het is te proeven dat het niet zo plastic smaakt als vlees en/of groenten uit de supermarkt. Bovendien heb ik dan weer wat beweging om daar te komen, win win.

Gekocht:

  • Groentesoep € 0,77
  • Dextro classic € 1,69
  • Melk € 1,29
  • Koolvisfilets € 1,59

 

Resterend in de kas:

Uitgegeven:

  1. € 34,87
  2. -
  3. € 3,73
  4. € 5,34

Over: € 6,06

Filed under: Koken Leave a comment
Comments (0) Trackbacks (0)

No comments yet.


Leave a comment

No trackbacks yet.