Braindisorder If you are not free to choose wrongly and irresponsibly, you are not free at all.

17Jan/140

Een weekje eten voor 50 euro

Vanaf morgen ga ik mee doen aan project dat Eveline gestart is naar aanleiding van een artikel van het voedingscentrum, een column in de Trouw en een daarop volgende discussie op Facebook of je nou wel of niet met een gezin van 50 euro per week kon eten & drinken en ook nog voldoen aan de voorschriften van het voedingscentrum.

Die uitdaging durf ik best aan.

Er doen verschillende huishoudens mee, van alleenstaand zoals ik tot gezinnen met een stapel kinderen. We hebben van Eveline allemaal een handicap (positief, danwel negatief) gekregen voor de duur van het project. Ik heb niet echt een directe handicap gekregen, maar moet als diabeet sowieso op mijn voeding letten. Bovendien moet ik van die 50 euro ook de tussendoortjes en zoete dingen gekocht worden die officieel niet bij de voorschriften van het voedingscentrum horen, maar ik wel af en toe nodig heb om mijn waardes op te krikken. Dat wordt dus een weekje cheapass witte chocolade en gare snoepjes.

schijf

 Mijn schijf van 5.

Het voedingscentrum vindt diepvries, en met name groenten, prima, dus dat is iets waar ik zoveel mogelijk gebruik van ga maken. Het is handig, want je hoeft niet perse iets direct op te maken, maar kan porties gebruiken en het is doorgaans stukken goedkoper dan vers/koelkastproducten.

Ontbijt en lunch eet ik vrij gestructureerd met brood en fruit erbij, dus die twee maaltijden zitten alvast goed voor wat betreft de schijf. 's Avonds eet ik van alles en probeer daar altijd wel voldoende groenten bij te doen, dus wat betreft de voorwaarden zit ik wel ok.

Nu alleen de financieën nog ...

Filed under: Koken Leave a comment
Comments (0) Trackbacks (0)

No comments yet.


Leave a comment

No trackbacks yet.