Braindisorder If you are not free to choose wrongly and irresponsibly, you are not free at all.

24Jul/112

Eerste voorbereidingen

Het komt steeds dichterbij, de reis, steeds minder tijd om te plannen, spullen bijelkaar te verzamelen, shoppen, bestellen, twijfelen over wat wel of niet mee te nemen, nog anderhalve maand.

Voor diegenen die ik in mijn enthousiastme nog niet heb verteld wat ik, samen met Dennis, ga doen, is vanaf Alphen aan den Rijn vertrekken, hij op een longboard, ik op een kickbike en dan richting het zuiden en we zien wel waar we een week of twee later uitkomen. Zijn we het zat dan zoeken we een treinstation op en gaan we weer richting Nederland.


De voorbereiding en planning zit hem dus niet in de route uitstippelen, alhoewel er wel een volledig aangegeven fietsroute richting Brussel bestaat die we voor het eerste stukje gaan nemen, maar het zit in de spullen die we wel en vooral niet meenemen. We hebben allebei alleenmaar een lichtgewicht rugzak van minder dan 30 liter. Ikzelf heb pas een nieuwe 2011 Octane 24 van CamelBak gekocht. 24 liter bagage en nog 3 liter aan drinkreservoir die je onderweg via zo'n slangetje kan drinken.

Kleren voor twee weken kunnen we natuurlijk niet kwijt in zo'n kleine rugzak, dus dat wordt in de bed & breakfasts, hotels, ed. wassen. Met de kleren die we hebben is zonder enkel probleem de volgende dag weer droog. We hebben NAKD-repen voor onderweg. Superlekkere dingen trouwens en ze geven je weer even een boost, maar ook die repen kunnen we niet meer dan een x aantal dagen van meenemen, dus dat wordt later onderweg winkeltjes zoeken in dorpjes en anders even rustig aanschuiven op een terrasje om een hapje te doen.

Ook de digitale bagage is aan voorbereiding onderheven. Dennis heeft een hip GPS-ontvangertje gekocht, die buiten het opslaan van de GPS-gegevens ook netjes de locatie, ed. geeft. Daaruit kunnen we later de gegevens halen en op bv. Google Maps de route die we gedaan hebben uitstippelen. Ik neem mijn N900 mee, voor noodbackup voor locatie, maar vooral om jullie te vervelen met foto's en blogverhaaltjes elke dag en hopelijk een aantal keer per dag.

Wat betreft de totale hoeveelheid spullen ben ik eigenlijk steeds aan het minderen. Steeds schrap ik weer iets wat eigenlijk niet meehoeft zodat ik of een lichtere tas heb of weer wat anders mee kan nemen. Vermaak bv., daar heb ik nog niet echt iets voor. Ik ben geen lezer, dus een e-reader of een boek gaat het niet worden. De hele dag zijn we bezig, maar 's avonds moet er gerelaxed worden. Ik denk dat ik onderweg kranten ofzo koop die ik een beetje suf kan doorbladeren. Dit buiten de zuivere blogtijd om natuurlijk.

Filed under: Steppen Leave a comment
Comments (2) Trackbacks (0)
  1. Yeah, finally I got a reason to brush up on my Dutch reading. 🙂 🙂 Lycka till!

    [Reply]

    ErikNo Gravatar Reply:

    Tack, it will be all-dutch, so I guess you have to get your brush ready. 😉

    [Reply]


Leave a comment

No trackbacks yet.