Braindisorder If you are not free to choose wrongly and irresponsibly, you are not free at all.

6Jun/111

Nieuw experiment: Diëten

Ik vind het maar eens tijd geworden voor een nieuw experiment. Deze was ik al tijden van plan en het originele plan was om te gaan Bakkeren, maar ik ga toch echt omvallen als ik niet meer dan een een halve cracker op een dag eet. Bovendien werk ik gewoon in mijn geplande week, dus een klein beetje humeur moet er ook nog zijn. Na een beetje rondkijken ben ik uitgekomen op het pastadieet.

Dat is een dieet dat gemaakt is voor 7 dagen en zoals de naam al doet vermoeden krijg je heel veel pasta. Iets fruit/yoghurt of iets anders weinigs voor ontbijt, 's middags een pastasalade en 's avonds pasta met extra's en hier en daar een uitzondering.

Gelukkig is dit dieet, en daarom heb ik deze ook gekozen, niet alleen droog voer eten, maar zit er gewoon vlees in, rosbief, kip, gehakt en zwik aan kruiden en veel vruchten.

Ik ga elke dag een verslagje maken met al het lekkers dat ik heb gegeten en een waarschijnljik een zeikriedeltje erbij hoe hongerig ik ben en hoe kut alles is.

Het eten kunnen jullie in het gelinkte zien (en hieronder in de lijst van ingrediënten) en wat verder betreft drinken toegestaan is staat alleen thee of koffie. Dat is bedoeld voor het ontbijt, maar ik ga mij houden aan alleen thee/koffie/(kraan)water voor de hele week. Dus geen lekker biertje/wijntje bij het eten of wat lekkers uit mijn whiskykast.

Onderaan is mijn boodschappenlijstje voor de hele week. Ik heb de dagen en alle recepten voor elke maaltijd bij elkaar opgeteld en opzich lijkt het heel wat, het is voor totaal 21 maaltijden en de totale hoeveelheid vlees doe ik normaal al in één avondmaal. Ik ga mij echter exact, tot op de gram en ml houden aan het dieet.

Gezien mijn postuur kan er best wat af, maar dit is puur een experiment, of ik sowieso al die exacte dingen kan maken en dat volhouden, want normaal gaat mijn volgende maaltijdsplanning niet verder dan een paar uur. En ik wil kijken of de mensen die op dieet zijn nou echt wat te klagen hebben. Is het zo erg of lopen ze gewoon te miepen? Ik ga overigens wel elke dag wegen, netjes elke ochtend voor het overheerlijke halve bakje yoghurt met een verdwaalde vrucht.

Maandag de 13e begin ik er aan.

 • Aarbeien (250 gram)
 • Abrikozen (2)
 • Ananas, schoongemaakt (300 gram)
 • Appel (1)
 • Appelazijn (1 eetlepel)
 • Augurken (2)
 • Balsamico – azijn (1 eetlepel)
 • Banaan, klein (1)
 • Basilicum (vers, paar blaadjes + ½ bosje)
 • Beschuit, volkoren (1)
 • Bieslook (vers)
 • Bleekselderij (2 stengels)
 • Bloemkool (1/2)
 • Boullion (100 ml)
 • Boursin (70 gram)
 • Broccoli (250 gram)
 • Citroensap (12 eetlepels)
 • Courgette (200 gram)
 • Druiven (225 gram)
 • Ei (2)
 • Frambozen (100 gram)
 • Garnalen (50 gram)
 • Grapefruit, rood (1/2)
 • Groentebouillon (700ml)
 • Halvarine (3 theelepels)
 • Havervlokken (3 eetlepels + 1 theelepel)
 • Hüttenkäse (125 gram)
 • Kerstomaten (100 gram)
 • Kipfilet (70 gram)
 • Kiwi (4)
 • Knäckebröd (1 snee)
 • Knoflook (8 teentjes)
 • Kruidenkwark (100 gram + 1 eetlepel)
 • Kwark, mager (200 gram)
 • Lente – uitjes (2)
 • Macaroni (70 gram)
 • Macaroni, schelpjes (70 gram)
 • Magere kwark (2 eetlepels)
 • Mango (150 gram)
 • Munt (paar blaadjes)
 • Olijven, groen, pitloos (4)
 • Paprika, geel (1)
 • Parmezaanse kaas, geraspt (3 eetlepels)
 • Peer (2)
 • Pepertje, rood (1)
 • Perzik (1)
 • Peterselie (1 ½ bosje)
 • Radijsjes (4)
 • Rookvlees (1 plakje)
 • Rosbief (100 gram)
 • Rucola sla (1 bosje)
 • Rundergehakt (50 gram)
 • Sinaasappel (2)
 • Sinaasappelsap (5 eetlepels)
 • Spaghetti (210 gram)
 • Sjalotje (5)
 • Tagliatelle (70 gram)
 • Tomaat (2)
 • Tomaat, gezeefd (200 ml)
 • Tomaat, vlees (3)
 • Tonijn in water (1 blikje)
 • Tortellini (70 gram)
 • Ui (1)
 • Veldsla (60 gram)
 • Witlof (2 stronken)
 • Vijgen, vers (2)
 • Volkorenbrood (3 sneetjes)
 • Yoghurt, mager (1 bakje + 3 eetlepels)
 • Zoetstof (4 theelepel)
Filed under: Koken, Leven Leave a comment
Comments (1) Trackbacks (0)
 1. &#h#80;2ola&28221; me encantas y te deseo lo mejor con tu disco q te vaya muy bien y aqui te dejo mi correo por si algun dia nesesitas desaburrirte aqui estoy adios t q m

  [Reply]


Leave a comment

No trackbacks yet.