Braindisorder If you are not free to choose wrongly and irresponsibly, you are not free at all.

16Aug/100

Česko & Obscene Extreme

Een maandje geleden ben ik samen met Sacha op het vliegtuig gestapt richting Tjechië, met als einddoel Obscene Extreme, een grindcorefestival in Trutnov. Ik heb super genoten van het kleine, knusse festival, met maar één podium wat normaal als buitenbioscoop dienst doet.

Al vanaf een uurtje of 10-11 stonden er praktisch non-stop bands op het podium, werd de boel in een kwartiertje omgezet en ging de geluidsmuur weer verder. Het publiek wat, afgezien van een paar gasten die non-stop doorgingen, zochten op die tijdstippen vooral de schaduw op om maar zoveel mogelijk uit de snikhitte te blijven. 'Veiligheidsdiensten' waren er in de vorm van oa. de bandleden van Malignant Tumour, die zelf ook speelden. De wereld van grindcore, goregrind en meer van die subsubsubsubsubgenre's van metal is klein en wordt dus voor zulke festivals snel een ons kent onsverhaal. Controle, behalve op je polsbandje, was totaal niet aanwezig. Nouja, je mocht niet met je eigen drank de ingang in, maar dat werd creatief opgelost door drank over het hek heen te gooien naar iemand die daar klaar stond om bergen drank uit de lokale supermarkt op te vangen. Circlepits, stagediven, etc. allemaal toegestaan. Wel minder was het voer. Alleen maar vegavoer en nou is dat opzich niet zo erg, maar er was weinig variatie en het smaakte niet zo heel beste. De stad was op een kilometertje lopen, dus hebben we daar lekker voor een prikkie avondgegeten in één van lokale restaurants. Al met al opperstebest vermaakt dus.

Later heb ik overigens ontdekt dat een Obscene Extreme-shirt dragen op Wacken Open Air een hele goede manier is om random 'vrienden' te maken. Ik werd constant aangeklampt door mensen die of de rits bands op de achterkant wilde lezen, mij bier gaven of uitgebreid gingen vertellen hoe graag ze er zelf wel niet heen hadden willen gaan.

De weg heen en terug van het festival deden we in oude dieseltreinen en dat tripje duurde drie uur. Heerlijk zo met een snelheid van 60 km per uur door het landschap sjokkend. Hieronder een random berg foto's van het festival, de reis enzo.

Filed under: Foto's, Leven Leave a comment
Comments (0) Trackbacks (1)

Leave a comment