Braindisorder If you are not free to choose wrongly and irresponsibly, you are not free at all.

1Mar/100

Minimalisme

Het niet actief nieuws volgen heb ik voortijdig afgeblazen. Ik werd te nieuwsgierig bij de zoveelste val van het kabinet dat ik weer het eea. ben gaan volgen. Het was leuk geweest. Ik ben wel gaan beseffen dat persee nieuws niet volgen eigenlijk best stomzinnig is. Je hoeft je er niet de hele tijd mee bezig te houden, maar bepaalde dingen van je (verre) omgeving meekrijgen is opzich wel verstandig. Ik ga het wel stukken minder volgen allemaal. Geen krantjesonzin meer voor mij. Beetje online nieuws voor de grote dingen en wat politiek gezeur, dan is mijn honger wel weer gestild.

Het hele project deed mij wel weer denken aan iets waar ik mij een tijd geleden over had ingelezen, nl. minimalisme. Niet de kunstvorm, maar het wegnemen van overbodige fysieke objecten in je leven en je huis in het specifiek. Ik ben nogal een verzamelaar van veel onzin, gadgets, troep, papier en andere dingen die eigenlijk alleen maar in de weg liggen. Na wat googlen vond ik de website van Leo Babauta: Simple Productivity | Zen Habits weer. Wat doorspitwerk van zijn site later besloot ik zijn eBook The Simple Guide to a Minimalist Life te kopen voor € 7,51. Het is een kort simpel handboekje die je in een half uurtje uit hebt met daarin tips hoe je je eigen omgeving minimalistischer en overzichterlijker kan maken waarbij redelijk veel gericht is op gebruik van digitale data, dus bv. al je CD's digitaliseren en de hardcopy verkopen of weggeven aan vrienden/familie. Hetzelfde met memorabele foto's of attributen waarbij het niet om het ding gaat maar om de emotie bij dat ding dus dat bv. een foto ervan hetzelfde effect heeft. De essentie is dat spullen die je 6 maanden niet hebt gebruikt eigenlijk niet nodig hebt, behalve dan seizoensgebonden spullen zoals winterkleren, daarvoor geldt een periode van 12 maanden.

Het is allemaal wel geschreven door veganistische hippie die zennend om 05:00 opstaat en in een bijna kale witte kamer met alleen een buro, stoel en een iMac teksten schrijft voor van alles en nog wat, maar dat komt nergens opdringerig naar voren in het boekje of zijn site. Hij vertelt enkel hoe het voor hem werkt.

Ik ga het eens een echte kans geven en ga stap voor stap steeds meer troep mijn huis uitwerken. Elke twee weken een bruine bak tot het randje toe vol is mijn doel.

Filed under: Leven Leave a comment
Comments (0) Trackbacks (1)

Leave a comment