Braindisorder If you are not free to choose wrongly and irresponsibly, you are not free at all.

18Feb/102

Herrie

Met enige gepaste regelmaat bezoek ik een concert, meestal metal. Dat betekend vaak dat het volume op takkeherriestand staat, maar, en ik weet niet of dat aan mij ligt en dat ik gewoon een oude zeikerd ben geworden, tegenwoordig lijkt het wel of de muziek steeds harder gaat. Ik sta al bijna nooit meer vooraan, maar toch blijft het voor mijn gevoel (te) hard. Ik kom voor muziek, niet om mijn oren te laten bloeden.

Pasgeleden vond ik het wel leuk geweest en ben op zoek gegaan naar degelijke, en vooral betaalbare, oordopjes. Al snel kwam ik bij Alpine uit. Die hebben een complete reeks van dopjes voor bij het slapen, zwemmen, werken, etc., maar ook speciale voor muziek/concerten waarbij je nog wel normaal met elkaar kan babbelen en je dus niet als met die gele/oranje schuimdopjes echt geen reet meer hoort als je ze in hebt.

[image title="_20100215_004" size="thumbnail" id="1274" align="left" linkto="viewer" ] Volgens de website zou er bij Specsavers alles te vinden zijn, bij de Kijkshop alleen een klein deel en ook bij hoorshop.nl zou de hele lijn verkrijgbaar zijn. "Mooi", dacht ik. Twee winkels waar ik voor het volledige assortiment terecht kan en ééntje als backup voor een andere smaak oordop.

De Specsavers bleek geen audicien in huis te hebben, ookal gaf de website dat aan, maar die hadden wel een standaard displaycase met een aantal smaken. De Hoorshop was op zaterdag dicht en de Kijkshop had helemaal niets. Omdat ik een ontzettend zeikwijf ben wat betreft dopjes heb ik maar geopteerd om een andere, niet voor muziek bedoelde, uit de reeks van Alpine te nemen. Goedkoper en zo kon ik bij Municipal Waste, toch de dopjes uittesten. Al die Alpinedopjes hebben namelijk dezelfde siliconen vorm. Het verschil zit hem in het plastic kokertje (de demper) die er in zit. Worksafe was het uiteindelijk geworden, de Partyplug was op.

[image title="_20100215_002" size="thumbnail" id="1272" align="right" linkto="viewer" ]Uitgetest en perfect bevonden. De dopjes moeten door je eigen oren warm worden en zo gaan ze zich naar de binnenkant van je oor vormen. Ze geven geen drukkend gevoel zoals andere dopjes en dempen het geluid goed. Direct na het concert de iets duurdere (€ 18,99) en voor muziek bedoelde MusicSafe Classic besteld via hun eigen webshop. Met korting en verzendkosten kwam dat neer op € 17,39, dus goedkoper dan in de winkel.

[image title="_20100215_003" size="thumbnail" id="1273" align="left" linkto="viewer" ]Ze worden geleverd met een 'Travelbox'. Een keychain zodat je ze altijd bij je hebt mocht er spontaan op straat een groot oorverdovend concert zijn ofzo. Tevens werd er een los reservekokertje bijgeleverd en wat reclamebriefkaarten. Meegeleverd worden ook twee verschillende dempers. Medium & High. Het verschil hierin is het aantal dB dat er per frequentie gedempt wordt. Ik heb bij Lamb of God, ea. de hoogste uitgeprobeerd en dat beviel prima. Lekkere demping zodat de muziek op een aangenaam niveau te horen is, maar toch is er nog prima een gesprek te voeren met dopjes in.

Ik raad ze aan iedereen aan die (regelmatig) naar concerten toe gaat en (af en toe) vindt dat het te hard staat om ze aan te schaffen. Het is gewoon veel prettiger om op een normaal volume naar muziek te luisteren dan achteraf piepende en bloedende oren te hebben. Bovendien ben ik van plan mijn oortjes de komende decennia nog veelvuldig in originele staat te gebruiken.

Filed under: Leven Leave a comment
Comments (2) Trackbacks (0)
  1. Etymotic ER20 ftw

    [Reply]

    ErikNo Gravatar Reply:

    Heb ik ook naar gekeken, maar ik hoef niet van die enorme toeters in mij oren.

    [Reply]


Leave a comment

No trackbacks yet.