Braindisorder If you are not free to choose wrongly and irresponsibly, you are not free at all.

13Dec/090

Geen nieuws deel 2

Iets meer dan een half jaartje geleden heb ik een experimentje gedaan waarbij ik twee weken lang geen nieuws heb gevolgd. Eigenlijk was het de bedoeling om een steeds te updaten hoe dat ging, maar dat heb ik eigenlijk maar één keer gedaan. Dat experiment ga ik herhalen, maar deze keer drie maanden ipv. twee weken, maar wel iets versoepelt. Ik ga niet actief op zoek naar nieuws, dus geen kranten, geen journaals, geen actualiteitenprogramma's (ik kijk nog steeds geen TV, dus de laatste twee zijn echt een eitje), geen nieuwssites (ook geen techienieuws), maar wel fora, waarbij ik op de fora de nieuws subfora vermijdt en de toevallig verdwaalde nieuwstopics niet ga lezen. Als iemand mij wat nieuwswaardig verteld zal ik niet actief doorvragen, maar zeker ook niet met de vingers in de oren 'lalala' roepen. Het is juist de bedoeling hier en daar wel wat op te vangen en te kijken hoeveel zonder actief nieuws te vergaren.

Ik ga voor (beetje arbitrair) drie maanden omdat volgens mij twee weken te kort is. Je hebt dan nog allemaal 'oud' nieuws in je achterhoofd zitten dus willekeurige gespreken die je opvangt over dat nieuws kan je dan nog plaatsen. Na een week of 2-3 moet dat effect denk ik wel verdwenen zijn.

Deze keer ga ik weer proberen updates te doen en omdat het langer duurt moet dat wel lukken, zei hij optimistisch. Elke maand een postinkie over wat ik wel en niet op heb gevangen en of het nog bevalt.

Filed under: Leven Leave a comment
Comments (0) Trackbacks (1)

Leave a comment