Braindisorder If you are not free to choose wrongly and irresponsibly, you are not free at all.

2Sep/092

Plantendingen

Ik heb altijd ruzie met planten. Beetje aarde, beetje water en klaar ben je zou je zeggen, maar zo eenvoudig gaat dat bij mij blijkbaar niet. Ik heb geen groene vingers, geen liefdevol praatje met de cactus waardoor doorn na doorn zich vrolijk richting zon prijkt, nee, ik heb 'zombievingers of death'. Alles wat gras is overstegen en ik aanraak gaat dood. Teveel weinig water, het is nooit goed. Zelfs bij genereus gedoneerde stekkies munt, wat gewoon onkruid is, krijgt deze meneer het voor elkaar om het af te laten sterven. Nouja, er is nog een klein sprankje hoop. Één van de tweede stekkies had zich opgewerkt tot iets van een plant, is daarna in een soort van coma geraakt, waarna ik alles wat dood maar afgeknipt heb om het ene stukkie hoop liefdevol elke dag te voorzien van een plantenspuitje water. Ik hoop dat mijn kleine akkertje opnieuw leven zal voortbrengen opdat ik eindelijk de vruchten ervan voor mijn thee kan plukken. Waarschijnlijk heb ik, ondanks al mijn liefde, straks gewoon weer dorre blaadjes.

De pest is dat ik die groene dingen wel een leuk iets vind om om mij heen te hebben. Ik ben, zeker in zomer, altijd omringd geweest door natuur. Bos, veel bos, vooral bos en dan niet de Nederlandse poging tot met elke meter een boom, nee een echt bos. Bomen van tientallen meters hoog die zich op een bergwand hebben ingenesteld zonder dat ik ook maar één keer een gietertje heb moeten vullen.

Planten waar ik mij niet actief mee bemoei, zoals die twee vierkante meter voortuin wat niet bestraat is en de paar planten op mijn dakterras doen het prima. Er komt elke keer nieuw groen bij in de vorm van meer onkruid. Ik ben weet echter zeker dat als ik mij er wel mee ga bemoeien dat dan de paar planten die er staan dood gaan samen met het onkruid. Maar dingen die leuk zijn moet je blijven doen heb ik mijzelf aangeleerd, dus ik blijf gewoon af en toen nieuw groen aanschaffen in de hoop dat het of afgeeft aan mijn vingers of dat ik een masochistische plantensoort tegenkom.

Filed under: Leven Leave a comment
Comments (2) Trackbacks (0)
  1. Waarom zet je geen boom in die ‘tra’ voor je huis?

    [Reply]

  2. Ik ken het probleem, alleen dan meer met de planten die binnen staan. Vooral orchideeen zijn geen lang leven beschoren in ons huis. (Gelukkig waren die bij de Ikea niet zo duur… :P) Buiten laat ik alles z’n gang eigenlijk een beetje gaan, tenzij het me in de weg zit, dan knip ik het af of trek ik het eruit. Helaas sneuvelt er af en toe wat door toedoen van de katten, maar ja, dat is een beetje eigen schuld als je kattengras en kattenkruid in de tuin zet.

    @Alfred: omdat die heel erg groot worden, en je dan na een paar jaar geen licht meer in je huis hebt? (en ze zijn nog duur ook!)

    [Reply]


Leave a comment

No trackbacks yet.