Braindisorder If you are not free to choose wrongly and irresponsibly, you are not free at all.

16Jul/092

Vakantierust

Na het lezen van posting van een vriend, die zich pas in de oneindige diepte van het online dagboekelarijgebeuren dat bloggen heet heeft gestort, ben ik zelf even na gaan denken of ik nou blij word van de zomer(s) in Nederland.

Het korte antwoord is: Ja. Ja, ik word vrolijk van de zomer(s) in Nederland. Niet omdat ik vrij heb, naar de camping ga of op een andere 'typisch Nederlandse' manier recreeer, maar gewoon omdat ik doorwerk. Ik heb, daar ik geen kinderen of andere mensen waar ik direct van afhankelijk ben die hun vakanties in de schoolvakanties moeten proppen, de luxe om op vakantie te gaan wanneer mij dat uit komt. Goed, niet helemaal, want collega's die wel nageslacht geproduceerd hebben, hebben in mijn hele poging to carriere altijd de hoogseizoenskeuze. Ze hebben immers minder keuze. Hun non-optie is mijn non-optie geworden, maar daar ben ik verre van rouwig om. Ik heb in mijn huidige baan die keuze overigens wel, mits ik op tijd zou zijn, maar ik wil die keuze helemaal niet meer. Ik wil werken tijdens de zomer.

Werken tijdens vakantietijd betekent dat de rest van de Nederlanders elders zijn, dus is het hier rustiger. Op de weg, in de trein en in de stad, zelfs al zijn mensen meer buiten, hangt er een soort serene rust over alles heen. Wellicht is dat omdat de mensen die nog wel thuis zijn ook vakantie hebben en alles wat rustiger aan doen, kan, maar ik denk vooral omdat de mensen aan wie ik normaal best een gezonde hekel heb weg zijn: de campingmensen. Ik heb het, voor de duidelijkheid, hier niet over een met een tentje ergens de bossen doortrekken, want dat is geweldig, maar ik heb het over campings met van die vaste kleine blokhutjes caravans. Je eigen huis tijdelijk inwisselen om een een stuk verder in het land naast andere vaste buren te gaan zitten in een veel minder luxe omgeving en de hele dag op plastic stoelen zitten. Blijf dan gewoon thuis. Daar is meer, is je bed aangenamer, heb je ook vaste buren, is ook zon, etc. Ik zal het denk ik nooit snappen, net zoals ik Zoetermeer nooit zal snappen.

Een andere groep die weg is en dat het geheel aangenamer maakt zijn mensen met kinderen. Of naar de bovengenoemde campings of 'gezellig' naar Frankrijk in een huisje of, als de kids wat ouder zijn en niet meer met pa & ma meegaan opgetieft naar L'oret de Mar om daar al condoomvergetend, dronken en zandschurend de eerste keer genomen te worden door eoa. Engelse Chav. Allemaal weg, opgerot, hun vertier elders zoekend, heerlijk!

Zolang Nederlanders op vakantie zijn in het buitenland kan mij de zomer niet lang genoeg duren.

Filed under: Leven Leave a comment
Comments (2) Trackbacks (0)
  1. “…net zoals ik Zoetermeer nooit zal snappen.”

    Was getekend, Alphen aan den Rijn 😛

    [Reply]

  2. Er is een reden waarom ik niet in wijken als Kerk & Zanen kom. 😉

    [Reply]


Leave a comment

No trackbacks yet.