Braindisorder If you are not free to choose wrongly and irresponsibly, you are not free at all.

21Apr/091

De eerste week

De eerste week zonder actief nieuws opzoeken zit erop, een dagje langer zelfs en tot nu toe bevalt het eigenlijk prima. Geen gezeik van politiek non-plan nummer zoveel, geen gezeik aangepraatte crisis of hoe heel veel belastinggeld voor hun eigen overheidsbudget ons geld gaat opleveren. Gewoon rust, een boekje of gewoon met eigen gedachtes zonder nieuw materiaal erbij te proppen.

Toch heb ik af en toe de neiging om gewoon even het nieuws erbij te pakken om even bij te lezen wat er nou in de wereld gebeurd, maar het punt is dat ik eigenlijk 9 van de 10 keer niet vrolijk word van wat ik dan lees. Waarom wil ik het dan toch weten? Is het overlevingsinstict, danwel jagersinstinct, om te weten wat er in je omgeving gebeurt om daar eventueel op te reageren. Een prairiehond op de uitkijk voor het roofdier die in de moderne wereld is vervanger door politici in pak of, als ze socialisten zijn, in schaapskleren. Is het gewoon ramptoerisme en maakt slecht nieuws over anderen mijzelf beter voelen of is het gewoon nieuwsgierigheid en kennisvergaring? Ik weet het eerlijk gezegd niet zo goed.

Het is mij wel meegevallen hoeveel, of beter gezegd, hoe weinig je meekrijgt als je er niet actief op zoek naar gaat en mijdt om bv. de krant mee te lezen van iemand die tegenover je zit. Toch vang je uiteraard hier en daar flarden en soms hele verhalen van mensen in je omgeving op, een kopje op een blog of andere site waar je toevallig langskomt, maar dan is het meer een schim die je even voorbij ziet komen en meteen weer kwijt bent. Wel ben ik nieuws, als in, wat is nieuws? voor mijzelf steeds aan herdefiniëren. Is het weer nieuws? Een voetbaluitslag? Een melding wanneer die gadget die ik wil hebben uitkomt? Een agenda van een concertzaal? Een melding van de NS op het station? Oftewel, wanneer is nieuws nieuws?

Nog één weekje waarin ik het eigenlijk toch te druk heb om veel te volgen, dus wellicht plak ik er nog een week of wat tegenaan zodat ik ook niets meer aan het nieuws heb wat ik nog wist.

Carpe Libertatem

Filed under: Leven Leave a comment
Comments (1) Trackbacks (0)

Leave a comment

No trackbacks yet.